bruschetta
[brusketa]
(2. j. -ty)
podstatné jméno rodu ženského
⟨it.⟩
opečený plátek pečiva potřený olivovým olejem a zprav. rajčatovou směsí, podávaný jako předkrm:
křupavá bruschetta s rajčaty, česneková bruschetta s hovězím carpacciem
Nejlepším chlebem na přípravu bruschetty je tradiční toskánský chléb se světlou kůrkou.
Slovník spisovného jazyka českého (1960–1971)
[brusketa]
(2. j. -ty)
podstatné jméno rodu ženského
⟨it.⟩
opečený plátek pečiva potřený olivovým olejem a zprav. rajčatovou směsí, podávaný jako předkrm:
křupavá bruschetta s rajčaty, česneková bruschetta s hovězím carpacciem
Nejlepším chlebem na přípravu bruschetty je tradiční toskánský chléb se světlou kůrkou.
Slovník spisovného jazyka českého (1960–1971)